У Києві мешканка Печерського району виявила поблизу свого будинку предмет «зовні схожий на гранату» – поліція

23:24, 12 вересня 2022
Вибухотехніки знешкодили предмет та вилучили його для направлення на експертизу.
У Києві мешканка Печерського району виявила поблизу свого будинку предмет «зовні схожий на гранату» – поліція
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У понеділок, 12 вересня, мешканка Печерського району поблизу свого будинку виявила підозрілий предмет, «зовні схожий на гранату». Відділ комунікації поліції Києва розповідає, що жінка «підняла його із землі».

«Згодом киянка зрозуміла, що річ може бути небезпечною і повідомила про це в поліцію. На місце події відразу виїхали спеціалісти-вибухотехніки, слідчо-оперативна група та патрульні поліцейські», - кажуть у поліції.

Внаслідок поді ніхто не постраждав.

«Вибухотехніки знешкодили предмет, схожий на бойову гранату "Ф-1" та вилучили її для направлення на експертизу. Відомості про подію поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 Кримінального кодексу України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», - сказано у повідомленні.

Правоохоронці закликають громадян бути пильними і в жодному разі не нехтувати правилами безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів, адже це може призвести до трагічних наслідків. 

«Запам’ятайте, якщо Ви натрапили на підозрілий предмет не торкайтесь, не підіймайте, не перекочуйте його з місця на місце, відійдіть на безпечну відстань та попередьте перехожих про можливу небезпеку.

Про знахідку необхідно ТЕРМІНОВО повідомити до поліції на спецлінію 102 чи службу порятунку - 101. Знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають право тільки спеціально підготовлені фахівці!» - наголошують у поліції.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області