НАЗК склало адмінпротокол на міського голову Чернігова Владислава Атрошенка

17:23, 15 вересня 2022
Також адмінпротоколи склали на заступника голови Дніпропетровської ОДА та ексначальника відділу Рівненської прокуратури.
НАЗК склало адмінпротокол на міського голову Чернігова Владислава Атрошенка
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції склало адміністративні протоколи, які стосуються конфлікту інтересів та невиконання законних вимог НАЗК. 

Відповідні протоколи складені щодо міського голови Чернігова, колишнього начальника Рокитнівського відділу Сарненської окружної прокуратури Рівненської області та заступника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА).

Що порушили посадовці?

НАЗК склало адміністративні протоколи через виявлення ознак порушень вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо:

  • Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, який надав вказівку водієві (котрий забезпечує його транспортне обслуговування) про необхідність вивезення автомобіля, що належить дружині Владислава Атрошенка, за межі території України, що становило його приватний інтерес (ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП – порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів);
  • колишнього начальника Рокитнівського відділу Сарненської окружної прокуратури Рівненської області Вадима Прокопчука, який одержав від фізичної особи подарунок у вигляді грошових коштів у розмірі 10 000 грн (ч.1 ст. 172-5 КУпАП – порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків);
  • заступника голови Дніпропетровської ОДА Максима Беспальчука, котрий не виконав законні вимоги НАЗК (не надав запитувані документи) (ч. 1 ст. 188-46 КУпАП – невиконання законних вимог (приписів) Національного агентства з питань запобігання корупції).

Нет описания.

Нет описания.

Як повідомляє Державне бюро розслідувань, працівники Бюро виявили, що міський голова Чернігова надав вказівку своєму водієві вивезти за кордон автомобіль, який належить його дружині. Це становило його приватний інтерес (ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП – порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

При цьому водію мера для цього оформили відрядження та виділили з бюджету кошти, у тому числі і на бензин.

Раніше ми писали, що НАЗК запропонувало включити нові імена до санкційних списків США.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Telegram канал Sud.ua
Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду