Директор держпідприємства пропонував прокурору $2000 та €1000 хабаря, щоб «зам’яти» справу

17:21, 28 вересня 2022
Директора державного підприємства вже затримали.
Директор держпідприємства пропонував прокурору $2000 та €1000 хабаря, щоб «зам’яти» справу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що поліцейські Харківщини затримали директора державного підприємства, який пропонував хабар прокурору за закриття справи.

«Посадовець сподівався за 2000 доларів США та 1000 євро неправомірної вигоди «зам’яти» справу за незаконні порубки лісу.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Харківській області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції викрили службовця у спробі надання неправомірної вигоди. Фігурант сподівався підкупити начальника одного з відділів Харківської обласної прокуратури. Останній був процесуальним керівником у справі щодо незаконної вирубки лісу, по якій директор державного підприємства проходив у якості фігуранта.

Учора, 27 вересня, поліцейські затримали посадовця під час спроби передачі 2000 доларів США та 1000 євро прокурору у якості неправомірної вигоди. Гроші вилучили з місця події, а директора держпідприємства затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Керівникові державного підприємства повідомили підозру за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що Верховний Суд залишив без зміни вирок ексспівробітнику СБУ, засудженому на 5,5 років за вимагання хабаря.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді