НАБУ і САП завершили розслідування по нардепу Трухіну

16:28, 28 вересня 2022
Розслідування щодо Олександра Трухіна завершено, — НАБУ і САП.
НАБУ і САП завершили розслідування по нардепу Трухіну
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

НАБУ і САП інформують, що завершили розслідування за підозрою народного депутата України від «Слуги народу» Олександра Трухіна у підкупі поліцейських. 

«28 вересня 2022 року стороні захисту відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Дії народного обранця кваліфікували за ч. 1 ст. 369 КК України.

За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталось за його участю. Лояльність стражів порядку підозрюваний оцінив у 150 тисяч. І хоча він не уточнив, про яку грошову одиницю йдеться, сам по собі факт такої пропозиції, незалежно від пропонованої суми, є караним корупційним злочином.

Розслідування зазначеного факту розпочато 2 лютого 2022 року Генеральним прокурором за матеріалами журналістського розслідування «Української правди». На початку вересня НАБУ та САП повідомили нардепу про підозру», - зазначили у НАБУ.

Нагадаємо, 7 вересня 2022 року йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 369 КК України. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва