$2500 хабара за приватизацію житла: одному із чиновників РДА Одеси повідомили про підозру

23:24, 30 вересня 2022
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
$2500 хабара за приватизацію житла: одному із чиновників РДА Одеси повідомили про підозру
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що викрили злочинну діяльність першого заступника керівника РДА оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та детективи слідчого управління обласної поліції.

«За даним слідства, посадовець вимагав від особи 2500 доларів США неправомірної вигоди. За вказану суму обіцяв посприяти у вирішенні питання щодо приватизації квартири комунальної форми власності.

В ході слідства поліцейські задокументували отримання фігурантом 2000 доларів США в якості завдатку, решту - 500 доларів США – після позитивного вирішення питання. У разі відмови надання винагороди посадовець обіцяв повернути квартиру до комунальної власності.

На підставі отриманих доказів першому заступникові голови однієї з райдержадміністрацій Одеси повідомили про підозру. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що Верховний Суд залишив без зміни вирок ексспівробітнику СБУ, засудженому на 5,5 років за вимагання хабаря.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва