Прокуратура через суд розірвала договір оренди на земельну ділянку на Оболоні в Києві: чому

20:19, 5 жовтня 2022
«Тривала незабудова не сприяє ефективному та раціональному використанню комунальної земельної ділянки, яка відноситься до земель житлової та громадської забудови, та завдає шкоди розвитку міста», - пояснили у прокуратурі.
Прокуратура через суд розірвала договір оренди на земельну ділянку на Оболоні в Києві: чому
Джерело фото: stocklib.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Господарський суд міста Києва задовільнив позов Київської міської прокуратури, розірвав договір оренди та зобов’язав товариство повернути місту земельну ділянку площею 0,5819 га, яка розташована в Оболонському районі міста Києва вартістю понад 24 млн гривень. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Так, прокуратурою встановлено, що у 2004 році на підставі вказаного договору товариство отримало земельну ділянку в оренду на 25 років для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоповерхового житлового будинку та ресторану вищої категорії з супутніми спорудами.

«Разом з тим, з 2004 року по теперішній час товариство у порушення умов договору оренди землі не приступає до використання земельної ділянки та не тільки не завершило, а навіть не розпочало її забудову.

Беручи до уваги, що забезпечення населення житлом залишається однією з основних проблем міста, тривала незабудова не сприяє ефективному та раціональному використанню комунальної земельної ділянки, яка відноситься до земель житлової та громадської забудови, та завдає шкоди розвитку міста», - сказано у повідомленні.

Як зазначається, суд погодився з доводами прокурора щодо наявності підстав для розірвання договору оренди землі та зобов’язання відповідача повернути територіальній громаді земельну ділянку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва