$5000 за вплив на прийняття рішення співробітниками Нацбанку: судитимуть адвоката та топ-менеджера банку

16:15, 13 жовтня 2022
Операційний директор одного зі столичних банків у змові з керівником адвокатського об’єднання вимагали від представника приватної фірми 5 тисяч доларів.
$5000 за вплив на прийняття рішення співробітниками Нацбанку: судитимуть адвоката та топ-менеджера банку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

До суду скеровано обвинувальний акт відносно адвоката та топ-менеджера одного із столичних банків за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, операційний директор одного зі столичних банків у змові з керівником адвокатського об’єднання вимагали від представника приватної фірми 5 тис. доларів неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення співробітниками НБУ про надання вказаному товариству дозвільних документів на здійснення діяльності з фінансового лізингу, а також включення товариства у відповідний реєстр. 

У ході контролю за вчиненням злочину адвоката та представника банку затримали «на гарячому» під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 2,5 тис. доларів.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Викрито протиправні дії прокурорами спільно зі слідчими Подільського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження Центрального апарату СБ України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду