Виправдовувала агресію РФ: на Одещині викрили 60-річну прихильницю «руського миру»

10:18, 27 жовтня 2022
Жінка активно поширювала проросійську пропаганду у забороненій в Україні соцмережі.
Виправдовувала агресію РФ: на Одещині викрили 60-річну прихильницю «руського миру»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Одещині правоохоронці викрили прихильницю "руського миру". 60-річна жителька Березівського району активно поширювала проросійську пропаганду, стверджуючи, що "українські військові знущаються над цивільним населенням, а російська армія наводить в Україні лад". Про це повідомляє пресслужба поліції. 

Повідомляється, що відповідні дописи жінка публікувала на своїй сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі "Однокласники". Також вона активно підтримувала контент, у якому схвалювалися злочинні рішення і дії Російської Федерації та її збройних сил щодо України.

Викрили правопорушницю дізнавачі територіального підрозділу поліції в ході проведення спільних заходів зі співробітниками Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України.

За місцем мешкання жінки поліцейські провели санкціонований обшук, в ході якого вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Жінці повідомили про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Раніше ми писали, що жінку засудили на 5 років через заклики до росіян «звільнити» Маріуполь.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді