Завершено слідство у справі щодо заволодіння грошовими коштами ДП «Держінформ’юст»

20:25, 28 жовтня 2022
Екскерівник держпідприємства організував заволодіння понад 7 млн гривень, що виділялися на придбання програмного забезпечення «TrueConf» для відеоконференцзв’язку територіальним органам юстиції і виконавчим службам.
Завершено слідство у справі щодо заволодіння грошовими коштами ДП «Держінформ’юст»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокурором САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ прийнято рішення про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів у кримінальному провадженні стосовно колишнього керівника ДП «Держінформ’юст», його заступника та двох керівників приватних компаній. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«У межах досудового розслідування встановлено, що очільник держпідприємства спільно із заступником та керівниками приватних компаній, що зобов’язувалися здійснити поставку програмного забезпечення, протягом 2014-2016 років організував заволодіння понад 7 млн гривень, що належали державному підприємству та виділялися на придбання програмного забезпечення «TrueConf» для відеоконференцзв’язку територіальним органам юстиції і виконавчим службам.

При цьому вказаним особам було достовірно відомо про відсутність поставок цього програмного забезпечення, незважаючи на що вони підписували первинні документи та здійснювали перерахування грошових коштів. У подальшому отримані кошти за ланцюгом фінансових операцій були легалізовані через довірених осіб та підприємства, які знаходилися в іноземних юрисдикціях», — йдеться у повідомленні.

Дії колишнього керівника кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 209 КК України. Його заступнику та керівникам приватних компаній інкриміновано ч. 5 ст. 191 та ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

На сьогодні досудове розслідування завершено, матеріали справи відкрито стороні захисту для ознайомлення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду