Відправляли ворогу дані про місцезнаходження ЗСУ: судитимуть мешканців Донеччини

19:20, 31 жовтня 2022
Наразі вони знаходяться під вартою.
Відправляли ворогу дані про місцезнаходження ЗСУ: судитимуть мешканців Донеччини
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офіс Генерального прокурора повідомив, що досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2022 року мешканець Бахмута передавав через месенджер текстові повідомлення про місця розташування особового складу Збройних Сил України на території Донецької області. Про це йдеться у пресслужбі ОГП.

«Крім того, обвинувачений ділився інформацією щодо місцезнаходження підрозділів правоохоронних органів, військової комендатури та позицій ведення вогню на певних ділянках фронту.

Інша обвинувачена у серпні того ж року надсилала учаснику незаконного збройного формування так званої «ДНР» скріншоти Google Maps з геомітками місцезнаходжень техніки та особового складу підрозділів ЗСУ у м. Дружківці.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно обох за поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України). На вирок суду вони чекають під вартою», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що у Кривому Розі платитимуть за виявлених зрадників, коригувальників вогню та ворожих агітаторів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду