У Мінекономіки відреагували на підозру ексдержсекретарю міністерства і ексочільнику Укрпатенту

16:18, 3 листопада 2022
У Міністерстві пишуть, що задля того, щоб уникати подібних випадків у майбутньому, зараз проводиться реформа патентної галузі.
У Мінекономіки відреагували на підозру ексдержсекретарю міністерства і ексочільнику Укрпатенту
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державне бюро розслідувань повідомило про те, що колишнього в.о. держсекретаря міністерства економіки, колишнє керівництво держпідприємства Укрпатент, а також керівника однієї з благодійних організацій підозрюють у заволодінні державними коштами у розмірі 250 млн грн.

Міністерство економіки України повідомляє, що ще у серпні завдяки внутрішнім процедурам викрило корупційну схему під час дослідження операційної діяльності ДП Укрпатенту, що підпорядковується Міністерству економіки.

«По факту можливих протиправних дій Мінекономіки оперативно провело внутрішнє розслідування та, викривши махінації, звернулося до правоохоронних органів для повноцінного розслідування. Особа на час розслідування була негайно  відсторонена від роботи, а згодом звільнена за результатами дисциплінарного провадження. Також від обов’язків був усунутий голова Укрпатенту. Задля того, щоб уникати подібних випадків у майбутньому, зараз проводиться реформа патентної галузі», - йдеться у повідомленні Міністерства.

У Міністерстві економіки України наголошують, що відомство має нульову толерантність до корупції. Тому міністерство продовжить надавати повне сприяння розслідуванню ДБР щодо тих співробітників, які підозрюються у вчинені злочинів. У Міністерстві запевнили, що будуть сприяти слідству і надалі інформуватимуть громадськість про результати розслідування.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва