Мобільний оператор Vodafone втратив понад 3 мільйони абонентів

13:33, 8 листопада 2022
Станом на кінець вересня абонентська база оператора становила 15,8 млн клієнтів (19 млн клієнтів станом на кінець третього кварталу 2021 року).
Мобільний оператор Vodafone втратив понад 3 мільйони абонентів
Джерело фото: mediasat.info
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Оператор мобільного зв’язку «Vodafone Україна» за підсумками січня-вересня 2022 року отримав 14,72 млрд грн доходу, що на 1% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас кількість абонентів компанії зменшилась на понад 3 мільйони. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Як повідомляється у фінзвіті оператора, оприлюдненому у понеділок, чисті збитки компанії за 9 міс. 2022 року становили 620 млн грн проти чистого прибутку в 3,21 млрд грн за аналогічний період минулого року.

Показник OIBDA зріс на 2%, до 8,372 млрд грн, маржа OIBDA збільшилася на 1,4 відсоткового пункту.

"Зростання доходів від фіксованого бізнесу, роумінгу та послуг інтеграції мереж мобільного зв'язку для бізнес-клієнтів частково компенсувало недоотриманий дохід від послуг мобільного зв'язку та продаж у власних торгових точках", - наголошує оператор.

Витрати, пов'язані з війною у лютому-вересні 2022 року, компанія оцінює у 810 млн грн.

Також одним із основних факторів зменшення прибутковості, за даними компанії, стали коливання валютного курсу.

Міграційні процеси, спричинені бойовими діями, вплинули на розмір абонентської бази: станом на кінець вересня абонентська база оператора становила 15,8 млн клієнтів (19 млн клієнтів станом на кінець третього кварталу 2021 року).

Загальний обсяг наданих оператором безкоштовних послуг у лютому-вересні становив 1,15 млрд грн. Загальний обсяг гуманітарної та прямої фінансової допомоги компанії країні станом на кінець вересня оцінено в 275 млн грн.

Капітальні інвестиції "Vodafone Україна" за підсумками 9 міс. 2022 року становили 2,03 млрд грн (скорочення на 2% порівняно з аналогічним періодом минулого року). 

"Основні напрями (капінвестицій – ред.) - підвищення безвідмовності та працездатності мережі в екстремальних умовах, відновлення пошкоджених та зруйнованих об'єктів зв'язку, відновлення мережі на звільнених територіях, розширення ємності в регіонах, які прийняли більше нових абонентів", - наголошується в повідомленні оператора.

За цей період оператор відновив роботу 242 об'єктів зв'язку, які були зруйновані або зазнали пошкоджень внаслідок бойових дій. Також фахівці компанії збільшили ємність мережі у районах густонаселених західних областей, де оселилася більшість внутрішніх мігрантів.

Загалом за січень-вересень Vodafone Україна побудував 147 нових базових станцій, вивів в ефір близько 3 тис. базових станцій 4G, також модернізував для збільшення ємності 1422 базові станції 3G-зв'язку», - сказано у повідомленні.

«Повномасштабне вторгнення суттєво вплинуло на плани компанії та її діяльність у цей період. Ми зосередилися на трьох найважливіших речах: працездатності мережі, безпеки співробітників та допомоги країні», – прокоментувала підсумки за звітний період СЕО «Vodafone Україна» Ольга Устинова.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя