$1600 за «квиток» для військовозобов’язаних чоловіків до ЄС: затримали організатора схеми

08:03, 18 листопада 2022
Затримали фігуранта в Одесі.
$1600 за «квиток» для військовозобов’язаних чоловіків до ЄС: затримали організатора схеми
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що перекрили незаконний канал переміщення осіб через кордон, встановили його організатора та способи перетину. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Як встановили правоохоронці, налагодив незаконний канал мешканець Херсонщини. За певну винагороду він надавав військовозобов’язаним чоловікам пакет документів, які давали підстави безперешкодно виїхати за кордон. Вартість такого «квитка» становила 1600 доларів США з однієї людини.

15 листопада, правоохоронці затримали організатора в Одесі під час отримання коштів. Останній затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу», — сказано у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Кабмін змінив правила виїзду однієї з категорій чоловіків.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області