Будівництво заводу Bayraktar в Україні: Рада ратифікувала важливу угоду

08:32, 14 грудня 2022
Рада ратифікувала Рамкову угоду між урядами України та Турецької Республіки про співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях.
Будівництво заводу Bayraktar в Україні: Рада ратифікувала важливу угоду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

13 грудня Верховна Рада ратифікувала Рамкову угоду між урядами України та Турецької Республіки про співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях. Про це повідомив народний депутат партії «Слуга Народу» Олексій Устенко.

«Компанія Bayraktar планувала розпочати інвестиції у виробництво на території України ще до повномасштабного російського вторгнення. Втім, війна не злякала наших турецьких партнерів, а лише зміцнила їх у цьому прагненні», – заявив він.

Олексій Устенко нагадав, що у 2019 році під час візиту Володимира Зеленського на підприємство компанії, турецькі партнери наголосили на важливості створення в Україні науково-виробничого центру.

«Вже на початку лютого цього року наші уряди підписали Рамкову угоду про співпрацю для підтримки високотехнологічних аерокосмічних галузей, яку сьогодні ратифікував український парламент», – сказав народний депутат.

Угода передбачає будівництво в Україні заводу Bayraktar, який виготовлятиме безпілотники.

«З точки зору технологічного наповнення, це будуть українсько-турецькі Bayraktar, які застосовуватимуться у Збройних силах України та сприятимуть посиленню обороноздатності України. А ще це залучення інвестицій у сферу високих технологій», – зазначив Устенко.

Він додав, що Угода також передбачає створення навчального центру з підготовки українських спеціалістів з управління безпілотними дронами різних категорій.

«Участь українських фахівців у процесі розробки, виробництва, обслуговування, ремонту, модернізації безпілотних літальних апаратів та їх залучення до професійного навчання дасть змогу підвищити їхню кваліфікацію у сфері високих технологій. Дякую нашим турецьким партнерам, разом з якими ми наближаємо перемогу та робимо Україну сильною», – резюмував політик.

Раніше ми писали, що Рада ухвалила скандальний законопроєкт про медіа.

Також Рада ухвалила закон про дорадчі органи, які будуть впливати на рішення місцевої влади стосовно нацменшин.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду