Укренерго спростувало черговий фейк російської пропаганди

07:42, 19 грудня 2022
Росіяни цього разу брешуть про нібито «відновлення експорту» української електроенергії.
Укренерго спростувало черговий фейк російської пропаганди
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Пропагандисти РФ поширюють чергові фейки, щоб переконати українців, що нібито у відключеннях світла винні енергетики, а не окупанти, які гатять по критичній інфраструктурі, щоб залишити українців взимку без тепла, води і світла. Про це попередили в «Укренерго».

Росіяни цього разу брешуть про нібито «відновлення експорту» української електроенергії, хоча держава  ще 11 жовтня припинила експорт для стабілізації енергосистеми, яку вивели з ладу окупанти РФ.

«Автори фейку настільки поспішають, що звертаються від «ради директорів» Укренерго. Хоча в українського системного оператора є лише Наглядова Рада та правління. «Рада директорів» є в російського оператора мереж, від яких Україна від'єдналась 24 лютого назавжди. Це чергова невдала спроба переконати громадян, ніби-то у відключеннях електроенергії винні енергетики, а не 9 масованих хвиль російських атак», - сказано у повідомленні.

На підтвердження того, що експорт електроенергії не відбувається від 11 жовтня, в «Укренерго» оприлюднили посилання, за яких можна відстежити відповідну інформацію на майданчиках європейських мереж.

«Закликаємо усіх дотримуватися інформаційної гігієни та отримувати інформацію з офіційних джерел - державних установ та компаній», - додали в компанії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду