У ПФУ пояснили, куди звертатись, якщо у застрахованих осіб виникатимуть питання щодо страхових виплат

17:21, 3 січня 2023
Відтепер уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування є Пенсійний фонд України.
У ПФУ пояснили, куди звертатись, якщо у застрахованих осіб виникатимуть питання щодо страхових виплат
Джерело фото: koda.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Якщо у застрахованих осіб виникатимуть питання щодо страхових виплат, уже з 2 січня вони можуть звертатися за консультацією до спеціалістів будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України або Контакт-центру Пенсійного фонду України. Про це розповіли у ПФУ.

Так, там наголошують, що відтепер уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування є Пенсійний фонд України.

З 1 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснюватиме не Фонд соціального страхування України, а Пенсійний фонд України.

«Попри зміну органу, який здійснює страхові виплати, розміри цих виплат для громадян зберігаються, а розмір деяких – навіть збільшується», – наголосили у ПФУ.

Як установа, що має найбільш розгалужену мережу територіальних органів та є держателем і адміністратором електронного реєстру листків непрацездатності (складової частини реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування), Пенсійний фонд України відтепер здійснює:

  •       призначення страхових виплат та надання соціальних послуг відповідно до Закону;
  •       профілактику нещасних випадків на виробництві; 
  •       проведення перевірок обґрунтованості видачі, продовження листків непрацездатності та документів, що є підставою для їх формування, на базі інформації з електронних систем та реєстрів; 
  •       контроль за використанням страхувальниками страхових коштів.

Зазначається, що протягом листопада-грудня 2022 року Уряд ухвалив всі необхідні нормативні акти, аби забезпечити повну та ефективну передачу функцій соціального страхування, у тому числі прийом співробітників ФССУ на роботу до Пенсійного фонду України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області