Недекларування: НАБУ оголосило в розшук депутата Закарпатської облради

11:04, 11 січня 2023
За даними слідства, депутат не вніс до електронної декларації за 2020 рік відомості про дві компанії, зареєстровані ним у Будапешті.
Недекларування: НАБУ оголосило в розшук депутата Закарпатської облради
Фото: НАБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Закарпатської обласної ради у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік. Дії особи кваліфікували за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ). Про це повідомляє НАБУ. 

За даними слідства, депутат Пейтер Чаба не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про дві компанії, зареєстровані ним у Будапешті (Угорщина), сумарний статутний капітал яких становить 93 млн угорських форинтів (станом на 31.12.2020 за курсом НБУ близько 8,9 млн грн).

Оскільки депутат залишив Україну напередодні повномасштабного вторгнення і відтоді не повертався, про підозру йому повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва