«Перебитий» номер кузова: у сервісних центрах МВС уже зафіксовано десятки випадків з початку року

21:03, 20 січня 2023
Фахівці розповіли, як не купити таке авто і не «купитися».
«Перебитий» номер кузова: у сервісних центрах МВС уже зафіксовано десятки випадків з початку року
Джерело фото: hsc.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Рік лише почався, а у сервісних центрах МВС уже зафіксовано десятки випадків, коли первинний ідентифікаційний номер кузова змінений кустарним методом. Про це розповідають у Головному сервісному центрі МВС.

Там зазначають, що на жаль, багато водіїв-початківців та й, інколи, і професійних керманичів періодично потрапляють до такої халепи.

Для прикладу, у Головному сервісному центрі МВС розповіли про дві «свіжі» реальні історії.

Перша — сталася у сервісному центрі МВС Києва. Під час перереєстрації Opel Omega було виявлено «перебиті» номери кузова.

«Умільці вирізали шмат кузова з ідентифікаційним номером, а щоб приховати оборудку — вварили на це місце деталь з номером іншого авто. Відвідувач розповів, що автомобіль придбав за дорученням. Думки про те, щоб перереєструвати транспортний засіб у сервісному центрі МВС навіть не виникало», - сказано у повідомленні.

Друга історія з Миколаєва. Там до місцевого сервісного центру МВС звернулася жінка.

«Її історія почалася два роки тому. Жінка придбала автівку FORD Sierra за дорученням. Пройшов час, змінились плани, знайшла покупця і разом звернулися для перереєстрації. Адміністратором під час перевірки встановлено, що номер двигуна знаходиться в базі «Інтерпол». Надання послуги зупинили», - розповідають у Головному сервісному центрі МВС.

Наразі обома фактами займається поліція.

«Пам’ятайте, купуючи вживане авто завжди наполягайте на офіційній перереєстрації у сервісному центрі МВС. Адже наші адміністратори перевірять транспортний засіб за всіма наявними базами. І це є гарантією надійної купівлі авто, адже у разі виявлення Експертною службою МВС змін у номерах кузова чи двигуна автомобіль відправляють на штрафмайданчик та передають справу до поліції, а новоспечений власник залишається і без авто, і без грошей», - зауважують спеціалісти.

Фахівці зауважують, що в алгоритмі перереєстрації автомобіля з одного власника на іншого обов’язковим кроком є експертне дослідження транспортного засобу перед зверненням до сервісного центру МВС.

«Незаконна зміна ідентифікаційного номеру кузова транспортного засобу позбавляє можливості ідентифікувати його. Експлуатація такого транспортного засобу на території України заборонена», - наголосили у Головному сервісному центрі МВС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду