Як правильно користуватися туристичними газовими плитами: важливі поради

00:00, 25 січня 2023
Як користуватися автономними газовими плитками і, найголовніше, яких заходів безпеки дотримуватись.
Як правильно користуватися туристичними газовими плитами: важливі поради
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Під час відключень електроенергії українці почали масово купувати портативні газові плитки та пальники. Як користуватися автономними газовими плитками і, найголовніше, яких заходів безпеки дотримуватись, розповідає портал «На пенсії».

Держслужба з надзвичайних ситуацій взагалі не рекомендує користуватися газовими балонами, зокрема балончиками, у квартирах. Але якщо світло вимкнули надовго і немає можливості навіть закип‘ятити воду для чаю, дотримуйтеся правил використання таких приладів.

  1. Купуйте сертифіковану продукцію у ліцензованих точках продажу. Не купуйте з рук або через Інтернет.
  2. Перевірте вентиляцію. Туристичний балон призначений лише для використання на вулиці. Якщо скористатися ним у приміщенні, то особливу увагу слід приділити вентиляції – залишати кватирки постійно відкритими або часто провітрювати кімнату. Також не слід довго використовувати такий балон. Він придатний для того, щоб швидко розігріти їжу або закип’ятити воду, але не для того, щоб на такій установці варити борщ.
  3. Перевірте балони і з’єднання. Для цього балон потрібно змастити мильним розчином. Якщо з’являться бульбашки, то балончик бракований, і використовувати його не можна.
  4. Уникайте перепадів температур. Зберігати балони потрібно у теплому приміщенні, щоб уберегти від перепадів температур. А також берегти від потрапляння сонячних променів. Найкраще для цього підійде комора або інше темне приміщення. Газ має здатність розширюватися, тому коли балон зберігається у холоді, а потім заноситься в тепле приміщення, може статися вибух.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки