Зеленський прокоментував можливість вступу білорусі у війну: Наше завдання для військових поставлено – готуватися до будь-яких викликів

19:35, 24 січня 2023
Президент переконаний, що більшість білоруських громадян і військових не мають бажання застосовувати зброю, але не відкидає такого виклику з огляду на наявність на території білорусі військ рф.
Зеленський прокоментував можливість вступу білорусі у війну: Наше завдання для військових поставлено – готуватися до будь-яких викликів
Джерело фото: ОП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Володимир Зеленський висловив переконання, що білорусь не має бажання вступати у розв’язану росією війну проти України, водночас українські сили оборони готуються до будь-яких безпекових викликів. Про це він заявив під час спілкування з представниками ЗМІ за результатами зустрічі з Президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо в Києві, пише Офіс Президента.

«Ми не збиралися й не збираємося нападати на білорусь. Це головний сигнал від усього українського народу білоруському народу. Для нас дуже важливо, щоб білорусь не втратила своєї незалежності й не вступила попри вплив будь-кого в цю ганебну війну», – сказав Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів.

Президент України переконаний, що більшість білоруських громадян і військових не мають бажання застосовувати зброю проти українського народу. Водночас Глава держави не відкидає такого виклику з огляду на наявність на території білорусі військ російської федерації.

«Наше завдання для військових поставлено – готуватися до будь-яких викликів. Це непросто, тому ми потребуємо допомоги партнерів, бо територія в нас дуже велика. Тому маємо обмеження щодо кількості амуніції. Тому маємо готуватися до будь-яких викликів», – зазначив він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки