У ЗСУ пояснили, як заброньованим від мобілізації уникнути повістки

17:49, 30 січня 2023
Повідомляється, що військовозобов’язаний, який має бронь чи відстрочку, має носити із собою документи, які це посвідчують.
У ЗСУ пояснили, як заброньованим від мобілізації уникнути повістки
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Трапляються випадки, коли повістку можуть вручити військовозобов’язаному, який має бронь або відстрочку. Тому військовозобов’язаний, який має бронь чи відстрочку, має носити із собою документи, які це посвідчують. Про це розказав у коментарі Military Media Center начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач.

Він зазначив, що коли військовозобов’язаний пред'явить документи про бронь чи відстрочку, йому повістку не вручать.

У разі, коли це вже сталося, то військовозобов’язаний повинен прибути з усіма документами до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, і ця повістка буде анульована.

Нагадаємо, що відповідно до статті 25 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють:

1) в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів;

2) на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, якщо це необхідно для виконання встановлених мобілізаційних завдань (замовлень);

3) на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань;

4) на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області