Коли Україна зможе стати членом ЄС та НАТО: відповідь Зеленського

13:36, 11 лютого 2023
Україна може вступити до ЄС через два роки, а приєднатися до НАТО — вже після перемоги.
Коли Україна зможе стати членом ЄС та НАТО: відповідь Зеленського
Фото: Офіс Президента
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна зможе стати повноцінним членом Євросоюзу через два роки. При цьому вже після перемоги наша країна приєднається до НАТО. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час саміту, організованого банком JP Morgan.

«Сьогодні є певні песимісти серед світових лідерів, які вважають, що для членства в ЄС Україні треба 10 років. Але вони переважно знають нас і іноді навіть бояться нашого духу, нашої енергії. Тому ми бачимо, що ми можемо бути у ЄС через два роки. І нам потрібні гарантії безпеки», - сказав Президент.

Глава держави додав, що найкращою гарантією для України буде членство в НАТО. Зеленський вважає, що з часом Україна приєднається до альянсу.

«Ми вважаємо, що будемо в НАТО раніше, ніж усі лідери вирішать, що наш пакет щодо гарантій безпеки є слушним. Тому що вони ухвалюють рішення повільно, це бюрократія... І я вважаю, що після перемоги ми будемо в НАТО», - заявив Зеленський.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду