росію вигнали з FATF: що це означає

17:28, 24 лютого 2023
Триваюча та посилювана агресивна війна рф проти України суперечить принципам FATF, зазначили у організації.
росію вигнали з FATF: що це означає
Фото: bin.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що FATF безстроково призупинила членство росії. Про це він написав на своєму Телеграм-каналі.

«Ми на цьому наполягали з перших днів повномасштабної війни.

Рішення FATF матиме далекосяжні негативні наслідки для держави-агресора. Це радикально ослабить російську економіку та фінансову систему.

Ізоляція рф від цивілізованого світу посилюється, можливості фінансувати війну звужуються. Наступний крок — включення рф до санкційного списку FATF», — написав він.

«Триваюча та посилювана агресивна війна рф проти України суперечить принципам FATF щодо сприяння безпеці та цілісності глобальної фінансової системи та зобов’язанням щодо міжнародного співробітництва та взаємної поваги, які члени FATF погодилися впроваджувати та підтримувати. У результаті сьогодні Пленарне засідання FATF призупинило членство рф», - привів резолютивну частину FATF голова НБУ Андрій Пишний.

Як пояснили в Центрі економічної стратегії, зупинення членства росії у FATF обмежить її доступ до світової економіки. Адже таким чином усі держави, «у тому числі й ті, які досі не впровадили жодних санкцій», будуть змушені застосовувати посилену перевірку будь-яких трансакцій, пов'язаних із фінансовою системою рф.

«Це значно підвищить вартість ведення бізнесу з росією та фактично позбавить її можливості фінансувати війну проти України. А ще допоможе зміцнити глобальну фінансову систему у довгостроковій перспективі», — пояснили фахівці.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду