У Києві у пасажира метро знайшли гранату, фото

22:00, 26 лютого 2023
Поліцейські зупинили громадянина у київському метро та виявили у нього в кишені боєприпас.
У Києві у пасажира метро знайшли гранату, фото
Джерело фото: kyiv.npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві на станції метро «Мінська» правоохоронці помітили громадянина, який постійно озирався та вів себе підозріло. Як розповідають у відділі комунікації поліції Києва, 29-річного уродженця Одеської області зупинили для перевірки, під час якої виявили гранату.

«На станції метро "Мінська" правоохоронці помітили громадянина, який постійно озирався та вів себе підозріло. Поліцейські зупинили чоловіка для перевірки, а під час поверхневої перевірки виявили у нього в кишені гранату "Ф-1" та запал до неї», - сказано у повідомленні, 25 лютого. 

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група та задокументувала злочин. Вилучений речовий доказ правоохоронці відправили на експертне дослідження, а чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі управління поліції в метрополітені за процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину згідно ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України - зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Суд обрав чоловіку запобіжний захід – нічний домашній арешт. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Джерело фото: kyiv.npu.gov.ua

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді