Кабмін провів засідання: які рішення ухвалили 10 березня

13:09, 10 березня 2023
Уряд розглянув низку важливих питань.
Кабмін провів засідання: які рішення ухвалили 10 березня
Джерело фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У п’ятницю, 10 березня, Кабінет Міністрів України провів засідання, під час якого розглянув низку важливих питань. Про це повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Було:

– Схвалено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Дисциплінарний статут служби цивільного захисту» щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, що проходять службу цивільного захисту, запобігання і протидії дискримінації та сексуальним домаганням». Законопроектом передбачено, з метою забезпечення гендерної рівності серед осіб, що проходять службу цивільного захисту, внесення змін до Дисциплінарного статуту служби цивільного захисту у частині покладання обовʼязку на осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту додержуватися вимог законодавства з питань дотримання рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії дискримінації та сексуальним домаганням.

– Внесено зміни до Положення про Державну інспекцію ядерного регулювання України. Віднесено до компетенції Держатомрегулювання низку повноважень щодо: організації регулярної оцінки нормативно-правової бази у сфері використання ядерної енергії та діяльності органу державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки, для проведення якої запрошуються міжнародні експерти, та інформування (за запитом) інших країн про результати такої оцінки; прийняття рішення про визнання компетентності або про відмову у визнанні компетентності експерта з радіаційного захисту.

– Внесено зміни до постанови КМУ від 20.03.2022 N 328 «Деякі питання забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання в умовах воєнного стану» в частині надання можливостей місцевим військовим адміністраціям на деокупованих територіях забезпечувати потреби населення у хлібі та хлібопродуктах нетривалого зберігання (в межах середньостатистичних потреб споживання).

– Внесено зміни до Порядку використання коштів державного бюджету для забезпечення соціального захисту громадян, які потрапили у складні життєві обставини. Порядок доповнено положенням, яким передбачено спрямування бюджетних коштів на виплату шомісячної компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку, відповідно до постанови КМУ від 20.03.2019 № 233 «Деякі питання державної допомоги окремим категоріям громадян».

– Внесено зміни до постанов КМУ від 07.05.2022 N 562 «Про затвердження Положення про інформаційну систему переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією» та від 06.12.2022 N 1364 «Деякі питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією» з метою удосконалення процедури формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ.

– Внесено зміни до постанови КМУ від 17.03.2022 N 302 «Про утворення Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану». Уточнено у Положенні про Координаційний штаб з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану повноваження Голови цього штабу та замінено відповідального за організаційне, інформаційне, матеріально-технічне забезпечення діяльності штабу Мінсоцполітики на Мінреінтеграції. Внесено зміни до складу Координаційного штабу.

– Внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті Міністерству фінансів для забезпечення функціонування Фонду розвитку інновацій, пов’язані з передачею Фонду до сфери управління Міністерства цифрової трансформації України, та спрямовані на врахування актуальних напрямів використання коштів, в тому числі для підтримки проектів, продукція чи послуги яких можуть бути застосовані також у сферах безпеки і оборони.

– Затверджено Порядок використання коштів передбачених у державному бюджеті для здійснення безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я на 2023 рік. Передбачено, що бюджетні кошти спрямовуються на: відшкодування витрат на здійснення безперервного професійного розвитку лікарів закладів охорони здоровʼя комунальної форми власності, які працюють за основним місцем роботи у цих закладах охорони здоровʼя, яке не може перевищувати 2000 гривень на одного лікаря у поточному році; покриття витрат на здійснення заходів щодо обробки заяв юридичних осіб про намір бути провайдерами заходів безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних працівників, опрацювання карток заходів безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних працівників, присвоєння заходам реєстраційних номерів та їх внесення до переліку заходів безперервного професійного розвитку, моніторингу матеріалів проведених заходів, забезпечення доступу до даних працівників сфери охорони здоровʼя, провайдерів, державних органів у межах, визначених законодавством.

– Схвалено проект Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про продовження дії Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про співробітництво у сфері біологічної та хімічної безпеки і ядерного/радіологічного захисту в рамках ініціативи Групи Семи «Глобальне партнерство проти розповсюдження зброї і матеріалів масового знишення». Укладення Угоди дозволить продовжити практичне співробітництво з німецькою стороною в галузі зміцнення РХБЯ безпеки та захисту в Україні за рахунок допомоги Уряду ФРН.

– Здійснено розподіл у 2023 році обсягу додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у звʼязку з повномасштабною збройною агресією РФ. Затверджено перший етап розподілу обсягу додаткової дотації для 17 обласних бюджетів та 853 бюджетів територіальних громад відповідно до формул, визначених Порядком та умовами надання у 2023 році додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у звʼязку з повномасштабною збройною агресією РФ, в обсязі 10 млрд 223 млн грн.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду