Parimatch, Спортлото, Paribet: Зеленський ввів санкції проти букмекерських компаній та лотерей

08:20, 11 березня 2023
Зеленський ввів санкції проти Parimatch, Матчбет, Бетсіті, «Твоя беттінгова компанія» (1xBet) та інших букмекерів.
Parimatch, Спортлото, Paribet: Зеленський ввів санкції проти букмекерських компаній та лотерей
Фото: Офіс Президента
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб. Глава держави підписав відповідний указ.

"Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: Запровадити рішення Ради національної безпеки і оборони України від 10 березня 2023 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - ідеться в тексті документа.

Серед букмекерських компаній і лотерей, щодо яких запровадили санкції - ТОВ "Паріматч", Фінансова компанія "Лео", ПокерматчUA.

Із п'яти компаній у реєстрі, які отримали ліцензію Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) на букмекерську діяльність, указ стосується трьох: "Паріматч", "Твоя беттингова компанія" і "Плей Фан Інвестмент". Водночас у двох останніх КРАІЛ уже анулювала ліцензії раніше - у вересні та грудні 2022 року відповідно. Дві інші компанії в реєстрі - Букмекерська компанія "Фавбет" і "ВБЕТ Україна".

ФК "Лео" є платіжною організацією міжнародної платіжної системи LEO, акціонером якої є співвласниця Айбокс Банку Альона Шевцова, якому Нацбанк цього тижня анулював ліцензію, зокрема за порушення, пов'язані з обслуговуванням грального бізнесу.

Серед російських компаній у сфері грального бізнесу санкції запроваджено, серед інших, проти ТОВ "Спортлото", ТОВ "Перша міжнародна букмекерська компанія", ТОВ "Бет.Ру", ТОВ "КредитСервіс".

Нагадаємо, що Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти представників російського спорту, які підтримують війну. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду