«Пакунок малюка»: у поточному році 33,5 тисяч родин із 40,5 тисяч обрали саме грошову виплату

15:47, 16 березня 2023
З 1 січня по 15 березня було видано 7 тисяч «пакунків», зазначають у Мінсоцполітики.
«Пакунок малюка»: у поточному році 33,5 тисяч родин із 40,5 тисяч обрали саме грошову виплату
Джерело фото: Мінсоцполітики
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд приділяє багато уваги і виділяє значний обсяг коштів на закупівлю «пакунка малюка». Зокрема, у бюджеті на 2023 рік закладено 1,43 млрд грн на закупівлю «пакунків», а також на надання грошової компенсації родині за невикористані «пакунки», розповідають у Мінсоцполітики.

«Медичні заклади по всій країні забезпечено запасами «пакунку малюка» в середньому до кінця червня. Адже станом на 1 січня на складах зберігалося 21,7 тис. «пакунків малюка». З 1 січня по 15 березня 2023 року разом було видано 7 тис. «пакунків». Залишки «пакунків» на складах у регіонах станом на сьогодні складають ще 14,7 тис., тобто з поточним рівнем використання в обсязі 3,5 тис. «пакунків» на місяць їх вистачить ще на понад 4 місяці», - сказано у повідомленні.

У Мінсоцполітики зазначають, що початок тендеру на закупівлю «пакунків малюка» заплановано на кінець березня - з тим, щоб вже до кінця квітня підписати договір з майбутнім постачальником, який переможе у тендерній процедурі.

Протягом січня-лютого Міністерство соціальної політики зібрало потребу з регіонів щодо того, яка кількість «пакунків малюка», орієнтовно, буде необхідна у 2023 році, підготувало документацію для проведення тендеру та найближчими днями оголосить відповідний тендер.

Крім того, у Мінсоцполітики зауважують, що спостерігається стійка тенденція до того, що батьки новонародженої дитини все частіше обирають не «пакунок малюка», а грошову компенсацію за нього.

«Зокрема, протягом 2022 року 154 тис. родин (тобто 74% всіх батьків) обрали саме не «пакунок», а гроші. В поточному році тенденція лише посилюється: з 40,5 тис. родин 33,5 тис. родин обрали саме грошову виплату (а це - вже 82%)», - сказано у повідомленні.

Це може пояснюватись більшою потребою родин саме у грошах, або ж тим, що батьки готуються заздалегідь до народження дитини та вже мають всі необхідні речі, пояснюють у Мінсоцполітики.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду