Торгували з «днр»: на Житомирщині викрито трьох підприємців

23:02, 2 травня 2023
Загалом зловмисники перерахували понад 50 млн гривень за продукцію з «днр».
Торгували з «днр»: на Житомирщині викрито трьох підприємців
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Житомирщині викрито трьох підприємців. Їх підозрюють у фінансуванні тероризму. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

«За даними слідства, після окупації у 2014 році частини Донецької області захоплено два українські підприємства – ТОВ «Дебальцівський завод металургійного машинобудування» і ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс», що спеціалізувалися на виготовленні ливарної продукції.

Загарбники перереєстрували їх у так званому «департаменте государственной регистрации министерства доходов и зборов днр» як власність окупаційної влади рф. Відповідно Україна припинила з цими товариствами будь-які відносини.

Для безперешкодної реалізації продукції та приховування реальних даних про виробника нові «власники» зареєстрували низку «дочірніх» підприємств. У такий спосіб налагоджували протиправний механізм з постачання товару в Україну, а також зв’язки з суб’єктами господарювання, зареєстрованими на її території.

Як встановило слідство, власник, директор та бухгалтер кількох підприємств з Житомирщини погодилися купувати продукцію ливарного виробництва для подальшого перепродажу українським підприємствам гірничої галузі.

Надалі спільники готували митну документацію, забезпечували перевезення продукції вантажним транспортом, подавали у контролюючі органи фінансову і податкову звітність від імені українських підприємств, здійснювали банківські безготівкові перекази на рахунки постачальників.

У 2017-2022 роках підозрювані перерахували понад 50 млн грн (113 млн російських рублів) за продукцію, яка поставлялася з тимчасово окупованої території Донеччини.

Вони діяли умисно та усвідомлювали, що сплачені ними кошти використовуватимуться для фінансового та матеріального забезпечення терористичної організації «днр».

Зокрема відомо, що на ТОВ «Дебальцівський завод металургійного машинобудування» на сьогодні здійснюється ремонт військової техніки окупаційних збройних формувань держави-агресора», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду