Розтрата грошей у прокуратурі на Львівщині: у справі ексзаступника прокурора є нові деталі

21:53, 15 травня 2023
У САП повідомили, що розпочато дослідження доказів у справі стосовно колишнього заступника прокурора Львівщини.
Розтрата грошей у прокуратурі на Львівщині: у справі ексзаступника прокурора є нові деталі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

15 травня у Вищому антикорупційному суді відбулось судове засідання у справі стосовно колишнього заступника прокурора Львівської області, обвинуваченого у розтраті та зловживаннях, які завдали державі майже 1,6 млн грн збитків. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«У ході судового засідання прокурор САП та сторона захисту виступили зі вступними промовами, після чого колегія суддів ВАКС розпочала дослідження доказів у справі.

Наступне засідання призначено на 05.06.2023», - сказано у повідомленні.

У САП нагадали, що у 2015 році колишній заступник прокурора Львівської області уклав декілька договорів із приватною юридичною особою на проведення ремонтних робіт приміщення прокуратури області.

«Попри те, що насправді ці ремонтні роботи вже були виконані ще у 2013 році, за сприяння посадовця підрядник незаконно отримав понад 1,2 млн грн. Крім того, з’ясувалося, що заступник прокурора області без проведення тендерних процедур придбав офісний папір за майже вдвічі завищеними цінами, переплативши понад 400 тис. грн. Дії особи кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 КК України», - додали у САП.

У САП не називають ім’я, але, за даними ЗМІ, мова йде про Мирона Тиховського.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді