Зеленський у Молдові зустрівся з Ріші Сунаком: обговорили необхідність посилення ППО України

20:01, 1 червня 2023
Також на зустрічі обговорили ситуацію на передовій.
Зеленський у Молдові зустрівся з Ріші Сунаком: обговорили необхідність посилення ППО України
Фото: ОП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із прем’єр-міністром Британії Ріші Сунаком у межах візиту до Молдови для участі в саміті Європейської політичної спільноти. Про це повідомляє Офіс Президента.

Президент подякував Британії за потужну підтримку України в боротьбі з російською агресією - за лідерство у створенні танкової та авіаційної коаліцій, а також готовності почати підготовку українських пілотів.

Зеленський також високо оцінив нещодавню передачу Україні далекобійних ракет Storm Shadow.

"Це саме та зброя, якої ми потребуємо сьогодні. Вона допомагає нам перемогти", - сказав він.

Під час переговорів Зеленський розповів Сунаку про ситуацію на передовій. Президент наголосив на тому, що протягом останніх днів росіяни значно активізували ракетний терор та атаки дронами, що свідчить про необхідність посилення ППО України.

"Для захисту нашого населення та цивільної інфраструктури необхідно створити повітряний щит над українськими містами", - сказав Зеленський.

На зустрічі також порушували питання щодо очікувань України від саміту НАТО у Вільнюсі. Зеленський зазначив, що для нашої держави важливо отримати чіткий сигнал про перспективи членства в НАТО, що буде ще одним мотиваційним чинником для ЗСУ та всього українського народу.

Окрему увагу політики приділили реалізації української формули миру й організації Глобального саміту миру, необхідності подальшого посилення тиску на росію та підготовці до проведення Лондонської міжнародної конференції з відбудови України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді