Системі автоматичної фіксації в Україні уже 3 роки: у поліції назвали кількість постанов, які винесли за допомогою комплексів

21:43, 2 червня 2023
За весь період функціонування системи сплачено штрафів на суму понад 1,8 мільярда гривень.
Системі автоматичної фіксації в Україні уже 3 роки: у поліції назвали кількість постанов, які винесли за допомогою комплексів
Джерело фото: Національна поліція
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Системі автоматичної фіксації в Україні — 3 роки. Як розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, впровадження системи автофіксації відбулось ще у 2020 році та має прямий вплив на зниження кількості аварій, зменшення тяжких наслідків ДТП та допомагає запобігти порушенням ПДР на вулично-дорожній мережі.

«Система допомагає зберегти життя та здоров'я наших громадян, а також зменшити ризик отримання травм та матеріальних збитків.

Трохи в цифрах:

За три роки до системи фіксації підключили 270 стаціонарних технічних засобів (приладів контролю) та 4 рухомі пристрої контролю у спецавтомобілях "Фантом".

Наразі, з урахуванням воєнного стану, до системи підключено 167 приладів (відновлено роботу 163 стаціонарних технічних засобів та у місті Дніпрі та Кременчуці запрацювало 4 нових прилади контролю).

За весь період функціонування системи поліцейськими винесено понад 6,4 мільйона постанов про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі, сплачено штрафів на суму понад 1,8 мільярда гривень.

Географія системи фіксації охопила 25 міст та 16 областей держави, проте військова агресія російської федерації проти України та окупація частини території нашої країни, завадила повноцінному функціонуванню системи, тому на сьогодні відновлена робота у 21 місті та 11 областях держави.

На цей час, за допомогою комплексів автофіксації, здійснюється фіксація порушень встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 20 км/год та порушень правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів», - розповів Білошицький.

У патрульній поліції наголосили, що кількість приладів контролю буде збільшуватись.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду