Перелік вимог до чиновників доповнили нульовою толерантністю до корупції

08:00, 5 червня 2023
Кабмін вирішив доповнити вимоги до кандидатів у чиновники – тепер вони повинні бути з культурою нульової толерантності до корупції.
Перелік вимог до чиновників доповнили нульовою толерантністю до корупції
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

До кандидатів у держслужбовці посилять вимоги – вони повинні мати культуру нульової толерантності до корупції.

Так, Кабмін вніс зміни до Типових вимог до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорії «А», затверджених постановою КМУ від 02.07.2016 №448 і змінив один компонент вимоги «Лідерство».

Якщо раніше це було «створення культури відкритості та відповідальності», то тепер це буде «створення культури відкритості та відповідальності, культури нульової толерантності до корупції».

Зазначимощо на засіданні Уряду 2 червня також було установлено, що оплата праці залучених для забезпечення належних умов роботи тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій ВРУ фахівців, з якими укладається строковий трудовий договір, у тому числі преміювання, проводиться в межах кошторису Верховної Ради в порядку та розмірах, встановлених для керівника секретаріату комітету ВРУ та головного консультанта секретаріату комітету ВРУ, передбачених постановою КМУ від 18.01.2017 №15 «Питання оплати праці працівників державних органів».

Крім того, було затверджено схему посадових окладів працівників Вищої школи публічного управління та її регіональних підрозділів (відділень) (у коефіцієнтах) та ставки погодинної оплати праці осіб, які залучаються до науково-педагогічної діяльності у Вищій школі публічного управління та її регіональних підрозділах (відділеннях). Надано право директору Вищої школи публічного управління у межах затвердженого фонду оплати праці установлювати працівникам посадові оклади відповідно до схеми посадових окладів.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України