Агітував підлеглих перейти на бік ворога: співробітника СБУ судитимуть за держзраду

14:40, 5 червня 2023
З початком повномасштабного вторгнення зрадник почав діяти в інтересах держави-агресора.
Агітував підлеглих перейти на бік ворога: співробітника СБУ судитимуть за держзраду
Фото: ОГП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього тимчасово виконуючого обов’язки начальника Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого за фактами державної зради та незаконного поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України). Про це повідомляє ОГП.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений упродовж лютого-березня 2022 року налагодив зв’язки із представниками федеральної служби безпеки рф. Залучивши підпорядкованого йому офіцера СБУ, схиляли військовослужбовців не чинити опір збройним силам держави-агресора та перейти на бік ворога. Також вони перешкоджали передислокації особового складу та майна підрозділу СБУ.

Крім того, за місцем проживання обвинуваченого виявлено вибухову речовину, вибухові пристрої та бойові припаси, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

На час розгляду кримінального провадження судом обвинувачений перебуватиме під вартою.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ за оперативного супроводу Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

«Це ще один сигнал усім, хто став на шлях зради – жоден пособник рф не уникне покарання. Сьогодні СБУ системно очищує різні сфери держави від російських агентів, приділяючи особливу увагу боротьбі з проросійськими елементами у власних лавах. Ми вже зробили багато, але ця робота триватиме, допоки ми не вичистимо останнього крота. Адже країні потрібна ефективна спецслужба – насамперед, щоб успішно виконувати унікальні спецоперації та наближати Перемогу. А місце зрадників – за ґратами», – наголосив Голова СБУ Василь Малюк.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд