В Укргідроенерго повідомили, скільки років потрібно на побудову нової Каховської ГЕС

20:55, 8 червня 2023
В Укргідроенерго зазначили, що Каховська ГЕС відновленню не підлягає, після деокупації треба буде будувати нову станцію, а на сьогодні головне завдання — перегородити зруйновану дамбу і забезпечити водою населення.
В Укргідроенерго повідомили, скільки років потрібно на побудову нової Каховської ГЕС
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Відновленню Каховська ГЕС не підлягає. Після деокупації доведеться будувати нову станцію. Про це заявив генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

За його словами, для того, щоб побудувати нову станцію потрібно мінімум 5 років. Причому для того, щоб встигнути збудувати станцію у такий термін, треба буде працювати у режимі 24/7.

За попередніми оцінками, на побудову ГЕС необхідно мінімум 1 млрд гривень.

Однак, як зазначив гендиректор компанії, повні масштаби руйнувань ще невідомі, бо пошкоджено не тільки станцію, але і переїзди, водопостачання, газопостачання.

Це складний гідровузол, на розбудову якого необхідний час, пояснив Сирота.

В Укргідроенерго вважають, що на сьогодні найперше, що потрібно зробити — перегородити зруйновану дамбу і забезпечити водою населення, сільське господарство і промисловість. Уже готуються перші проєктні рішення з цього питання.

«Ми будемо акумулювати воду на верхніх водосховищах для того, щоб після деокупації якнайшвидше наповнити Каховське водосховище», — сказав гендиректор.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду