Усі служби продовжують працювати на підтоплених територіях, аби відновити тут життя, – Ігор Клименко

16:01, 21 червня 2023
Очільник МВС заявив, що на територіях, підтоплених внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, тривають роботи. Він розповів про труднощі, з якими стикаються служби, а також перші досягнення.
Усі служби продовжують працювати на підтоплених територіях, аби відновити тут життя, – Ігор Клименко
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Усі служби продовжують працювати на підтоплених внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС територіях, аби якнайшвидше повернути ці місця до життя. Про це розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в етері національного телемарафону «Єдині новини».

За його словами, росіяни навмисно продовжують обстрілювати підтоплену територію.

«Окупанти навмисно відслідковують, де працюють наші люди, і туди ціляться – як з дронів, так і артилерії», – зазначив міністр.

Також він повідомив, що про деякі успіхи, які вдалося досягти у результаті здійснюваних робіт.

«З позитивних новин те, що вже перший автобус буде заходити на територію мікрорайону Острів і буде завозити сюди людей, відповідно через блокпост. На сьогодні ми можемо відновити газопостачання чотирьох багатоповерхових будинків із 51. Водночас можу сказати, що великі намиви мулу і бруду від 30 до 70 см нашарування не дозволяють нам просуватися глибше в мікрорайон», – зазначив Ігор Клименко.

Посадовець розповів, що вода несе велику небезпеку, адже у ній можуть бути ворожі міни. Він зазначив, що з моменту рятувальної операції у Херсоні виявили 62 міни, їх вивезли з підтопленої території та ліквідували.

Міністр окремо наголосив, що спершу оперативні служби мають провести увесь комплекс протимінних заходів, аби комунальні служби могли приступити до роботи і згодом повернути сюди людей.

«Ми активно приймаємо у них [громадян, - ред.] заяви, працюють відповідні комісії, які відповідно до цих заяв проводять експертизи втраченого і пошкодженого майна. Тому роботи ще дуже багато», – заявив міністр.

Також Ігор Клименко розповів, що влада відстежує епідеміологічну та  санітарну ситуацію в регіоні. На місцях працюють епідеміологи і та інші фахівці, які контролюють будь-який можливий спалах інфекцій.

«Я хочу звернутися до наших громадян, ми зараз плідно працюємо по торгівлі та ринках, які знаходяться на території Дніпропетровської та Херсонської областей. Не продавайте та не купуйте рибу на таких стихійних ринках. Наразі у всіх має бути достатньо висока самодисципліна. Від цього залежить ваше здоров'я», – додав міністр.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду