Індексація пенсій в липні: у кого та на скільки зростуть виплати

13:40, 30 червня 2023
З 1 липня запланована індексація на 19,7% пенсійних виплат держслужбовцям, працівникам органів місцевого самоврядування, народним депутатам та науковцям.
Індексація пенсій в липні: у кого та на скільки зростуть виплати
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні з 1 липня запланована індексація пенсійних виплат на 19,7%. Це стосується держслужбовців, працівників органів місцевого самоврядування, народних депутатів та науковців. Під індексацію підлягають виплати, призначені до 31 грудня 2022 року.

Розмір доплат буде індивідуальним і залежатиме від суми виплат, які отримує кожен пенсіонер. 

Загальний розмір підвищення має бути не меншим, ніж 100 гривень. А от максимальна сума доплати не повинна перевищувати 1500 гривень. 

Виплати не будуть підвищувати, якщо людина отримує високу пенсію. 

Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус раніше пояснював в інтерв’ю ТСН, що під час кожної індексації пенсій, обов’язково звіряється розмір пенсій колишніх держслужбовців із розміром пенсії, якби їм призначали виплати за Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", а не за Законом "Про державну службу".

"Якщо розмір пенсії, призначеної за загальним законом, перевищить розмір пенсії держслужбовця, тоді людину автоматично, без додаткових відвідувань органів Фонду, переводять на загальну пенсію", – зазначив Капінус.  

За його словами, багато колишніх держслужбовців вже отримують пенсію за Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва