У Держпецзв’язку попередили військовослужбовців про небезпечних хакерів

22:58, 15 липня 2023
Основним завданням угрупування є кібершпигунство щодо сил безпеки та оборони України.
У Держпецзв’язку попередили військовослужбовців про небезпечних хакерів
Зображення: Max Duzij / unsplash.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Дежспецзв'язку повідомили про небезпечне російське хакерське угрупування, основним завданням якого є кібершпигунство щодо сил безпеки та оборони України.

До угрупування належать колишні «офіцери» із СБУ в АР Крим, які у 2014 році зрадили Батьківщину і почали прислужувати фсб росії.

«Основним завданням угрупування є кібершпигунство щодо сил безпеки та оборони України. Також відомо щонайменше про один випадок здійснення деструктивної діяльності на об’єкті інформаційної інфраструктури.

За даними CERT-UA, кількість одночасно інфікованих комп’ютерів, які переважно функціонують в межах інформаційно-комунікаційних систем державних органів, може сягати кількох тисяч», - сказано у повідомленні.

Фахівці Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України застерігають військовослужбовців ЗСУ: якщо на комп’ютері відсутній засіб захисту класу EDR (не «антивірус») – потрібно негайно звернутися до Центру кібербезпеки ІТС для встановлення відповідного програмного забезпечення.

«У групі підвищеного ризику – ЕОМ, розміщені за межами периметру захисту, зокрема ті, які для доступу до інтернету використовують термінали Stralink.

Відсутність згаданої технології захисту підвищує вірогідність кібератак як на окремий комп’ютер, так і на всю інформаційно-комунікаційну систему (мережу) підрозділу», - пишуть у Держспецзв'язку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду