Майже 50 «алмазних» компаній рф потрапили до переліку кандидатів на санкції

12:51, 28 вересня 2023
Після обробки в третіх країнах російські діаманти отримують статус «змішаних» та можуть безперешкодно постачатися на ринки країн G7, наголосили у НАЗК.
Майже 50 «алмазних» компаній рф потрапили до переліку кандидатів на санкції
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Попри введені санкції проти рф у багатьох сферах, росія продовжує залишатися найбільшим постачальником алмазів у світі. НАЗК внесло до переліку кандидатів на санкції 47 російських компаній, пов’язаних з видобуванням, обробкою і продажем алмазів.

До Служби безпеки України та інших відповідальних органів вже надіслано пропозиції щодо застосування санкцій проти «алмазних» компаній рф.

Як розповіли у НАЗК, більшість з цих компаній пов’язані з найвідомішою російською групою алмазовидобувних компаній — АК «Алроса». Компанія вже перебуває під санкціями України та багатьох країн санкційної коаліції, однак пов’язані з нею компанії продовжують працювати на світовому ринку алмазів.

У 2022 році росія експортувала алмазів на понад $3,8 млрд.

Окремі країни санкційної коаліції заборонили імпорт російських алмазів, але поки заборона поширюється лише на необроблене каміння. Після обробки в третіх країнах (здебільшого Індія та КНР) російські діаманти отримують статус «змішаних» та можуть безперешкодно постачатися на ринки країн G7, зазначили у НАЗК.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська