Стоматологічне обладнання під документами косметики: викрито мільйонну контрабанду

17:50, 1 листопада 2023
Через Одеський морський порт намагалися ввезти в Україну коштовне стоматологічне обладнання на близько 25 млн гривень.
Стоматологічне обладнання під документами косметики: викрито мільйонну контрабанду
Джерело фото: ДБР
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

ДБР повідомляє, що запобігло ввезенню через кордон України контрабандного товару на значну суму – понад 55 мільйонів гривень. Спеціалісти ДБР виявили діяльність комерційної організації, яка спробувала ввезти коштовне стоматологічне обладнання на суму близько 25 мільйонів гривень, ухиляючись від митного контролю через Одеський морський порт. Крім того, незаконні посередники перевозили понад 65 тисяч контрафактних електронних сигарет, в Україні обіг яких заборонений, загальною вартістю понад 30 мільйонів гривень.

Спроби ввезення контрабанди були приховані під позицією «косметологічної продукції для волосся» у супровідних документах, де вартість товару була занижена до лише 1,6 мільйонів гривень.

В результаті було складено протокол про порушення митних правил за статтею 483 Митного кодексу України, за що передбачено накладення штрафу у розмірі 100% вартості товару з конфіскацією вантажу. Наразі співробітники Бюро здійснюють слідчі дії для встановлення осіб в митниці, які надавали підтримку контрабандистам у незаконному ввезенні товарів.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва