Управління військовими вишами за принципами НАТО: Міноборони затвердило Стратегію менеджменту системи військової освіти

20:30, 15 грудня 2023
Активну участь у розробці стратегії брали партнери з держав-членів НАТО.
Управління військовими вишами за принципами НАТО: Міноборони затвердило Стратегію менеджменту системи військової освіти
Джерело фото: mil.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство оборони України затвердило Стратегію менеджменту системи військової освіти. Активну участь у розробці стратегії брали партнери з держав-членів НАТО.

Суть змін полягає у формуванні правового підґрунтя для упорядкування й розмежування зон відповідальності Міноборони, Генерального штабу ЗСУ та військових вишів.

Як пояснили у Міноборони, це дозволить зробити систему управління більш функціональною, а також відкриє шлях західній моделі лідерства.

«В умовах війни нам потрібні своєчасні продумані рішення для побудови монолітної системи військової освіти та ефективні інструменти для її управління, які відповідають вимогам НАТО та ЄС. І розроблена Стратегія менеджменту системи військової освіти є саме таким дієвим інструментом досягнення довгострокових цілей, що дає змогу виявити проблемні аспекти, правильно розставити пріоритети та розподілити повноваження. Для нас важливо максимально синхронізувати зусилля в інтересах Збройних Сил України та інших складових сил оборони. В цьому нам активно сприяють партнери, тож вдячний нашим іноземним радникам з держав-членів Альянсу за досвід і фахову підтримку в підготовці Стратегії», – зазначив перший заступник Міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Метою Стратегії є впровадження сучасних управлінських процесів в системі військової освіти.

«Стратегія менеджменту системи військової освіти дає нам змогу сформувати загальне бачення процесів на всіх рівнях управління системою військової освіти, об’єктивно їх оцінювати та коригувати, а також створювати умови для синхронізації дій і концентрації ресурсів різних суб’єктів освітньої діяльності», – переконаний директор Департаменту військової освіти і науки Міноборони Володимир Мірненко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва