Обмежено придатних військовозобов’язаних після ВЛК теж мобілізують: у ТЦК розповіли деталі

20:37, 26 лютого 2024
Зазвичай на таких військових чекає служба у тилових підрозділах.
Обмежено придатних військовозобов’язаних після ВЛК теж мобілізують: у ТЦК розповіли деталі
Фото: apostrophe.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Обмежено придатних військовозобов’язаних, за підсумками проходження військово-лікарської комісії, теж можуть мобілізувати. Хоча таких випадків небагато. Про це розповів керівник Кременчуцького районного ТЦК та СП Мирослав Волков в інтерв'ю ««Кременчуцький ТелеграфЪ»».

За словами Волкова, за мирних часів цю процедуру слід було б виконувати лише раз на п'ять років, це прописано у відповідному наказі №402. Однак з початком війни є певні зміни. Тож зараз, під час дії воєнного стану, ВЛК проходять один раз на рік.

«Тобто військовозобов’язаний, який пройшов ВЛК рік тому, знову зобов’язаний її проходити. Щодо оскаржень рішень ВЛК - якщо чоловік не згоден з її висновками, то має звертатися до нас, ми погоджуємо з обласною ВЛК час прибуття, направляємо його і там розглядається його скарга. І рішення районної ВЛК або відміняють, або підтверджують», - пояснив Волков.

Окремим питанням для багатьох є те, чи мобілізують обмежено придатних на фронт. Волков каже, що так, але це відбувається рідше, оскільки посад для таких бійців не дуже багато. Водночас, за фактом, такі чоловіки придатні до служби, акцентував він.

«Щоб не було плутанини. Такий військовозобов’язаний може бути мобілізований, якщо в якійсь військовій частині є потреба у такому спеціалісті», - сказав Волков.

За його словами, зазвичай на таких військових чекає служба у тилових підрозділах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду