У Києві біля будинків встановлять пандуси: куди подавати заявку

22:00, 20 квітня 2024
Наразі в кожному районі столиці формуються адресні переліки, згідно з якими будинки облаштують пандусами, підйомниками або взагалі переобладнають вхідні групи.
У Києві біля будинків встановлять пандуси: куди подавати заявку
Джерело фото: naiu.org.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У бюджеті столиці цього року передбачено майже 200 млн грн для облаштування багатоквартирних житлових будинків засобами безбар’єрності. Таке рішення прийняла Київрада.

Як повідомила начальниця Управління розвитку житлово-комунальної інфраструктури Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Анастасія Пономаренко, роботи з облаштування пандусів виконуватимуть районні в місті Києві державні адміністрації в більше ніж 400 житлових будинках.

Наразі в кожному районі столиці формуються адресні переліки, згідно з якими будинки облаштують пандусами, підйомниками або взагалі переобладнають вхідні групи. Адреси узгоджуються з підрозділами соціального захисту, щоб першочергово включити ті будинки, в яких проживають люди з інвалідністю.

Забезпечення житлових будинків безбар’єрним доступом здійснюється в межах Комплексної цільової програми підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури міста Києва на 2021–2025 роки.

Якщо будинок потребує облаштування пандусом або іншим засобом безбар’єрності, мешканцям слід звертатися поштовим або електронним листом до відповідної районної державної адміністрації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду