Понад 990 тисяч гривень збитків бюджету внаслідок зловживання службовим становищем: підозрюють заступника міського голови на Вінниччині

20:35, 21 квітня 2024
Встановлено, що підозрюваний у змові із директором комунального підприємства та підприємцем організували проведення відкритих торгів із закупівлі екскаватора-навантажувача за завищеною ціною.
Понад 990 тисяч гривень збитків бюджету внаслідок зловживання службовим становищем: підозрюють заступника міського голови на Вінниччині
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Повідомлено про підозру заступнику міського голови однієї з територіальних громад Вінниччини, у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України). Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

За даними слідства, протягом липня-серпня 2023 року заступник очільника міської територіальної громади у змові із директором підпорядкованого комунального підприємства та суб'єктом підприємницької діяльності організували проведення відкритих торгів із закупівлі екскаватора-навантажувача за завищеною ціною.

Унаслідок таких протиправних дій комунальному підприємству завдано збитків у розмірі понад 990 тисяч гривень.

У ході досудового розслідування проведено ряд санкціонованих обшуків, вилучено речові докази. У тому числі – документи, підтверджуючі протиправну діяльність зловмисників.

Наразі прокурор у кримінальному провадженні до суду подав клопотання про застосовування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади.

За вказаний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду