У 2023 році митники виявили сотні порушень, пов’язаних із ввезенням гуманітарної допомоги

07:36, 26 квітня 2024
У більшості випадків особи намагалися ввезти комерційних партій товарів під виглядом гуманітарної допомоги.
У 2023 році митники виявили сотні порушень, пов’язаних із ввезенням гуманітарної допомоги
Фото: fakty.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна митна служба України повідомила, що у минулому році митники склали 464 протоколи про порушення митних правил, повʼязаних з переміщенням гуманітарної допомоги. Цей показник у 4,6 рази більший у порівнянні з 2022 роком, в якому складено 100 протоколів. Про це поінформували у пресслужбі відомства.

Зазначається, що переважно незаконна схема полягає у ввезенні комерційних партій товарів під виглядом гуманітарної допомоги або одночасно з гуманітарним вантажем, використовуючи його як прикриття.

Також майже у 17 разів зросла кількість повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину, передбаченого ст. 201-2 Кримінального кодексу України (незаконне використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку) та  ст. 358 (підроблення документів). У 2023 році митники направили 489 повідомлень до правоохоронних органів, тоді як у 2022 році - 29 повідомлень.

Загалом з початку широкомасштабного вторгнення в Україну завезено 1 829 288 тонн гуманітарних товарів,  у тому числі понад 173 тисячі транспортних засобів. Також серед цих товарів - лікарські засоби, медичне обладнання, продукти харчування, військове спорядження, одяг, взуття, генератори та багато іншого.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області