Сумський завод «Насосенергомаш» передадуть у державне управління — АРМА

20:19, 2 травня 2024
У АРМА заявили, що напрацьовується дорожня карта передання заводу до АТ «НАЕК «Енергоатом».
Сумський завод «Насосенергомаш» передадуть у державне управління — АРМА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 2 травня, Агентство з розшуку та менеджменту активів повідомило, що провело консультації з Міністерством економіки та іншими центральними органами виконавчої влади, щодо початку передачі державі корпоративних прав та майна АТ «Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «Насосенергомаш» та АТ «Науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування», передає офіційний сайт АРМА.

У відомстві зазначають, що фактичним власником та кінцевим бенефіціаром вказаного підприємства є громадянин рф, а за інформацією правоохоронців, завод постачав до рф обладнання для будівництва і ремонту атомних електростанцій.

«Тому у рамках кримінального провадження його було арештовано. Пізніше корпоративні права та майно Заводу за ухвалою суду було передано АРМА для управління», - заявили у АРМА.

Наразі були проведені відповідні консультації і напрацьовується дорожня карта передання цього активу до відповідного підприємства АТ «НАЕК «Енергоатом» для забезпечення інтересів України.

Передача майна відбуватиметься відповідно до процедури, передбаченої статтею 21-1 Закону про АРМА (Особливості управління активами у виняткових випадках), додали у відомстві.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді