Плащі від тепловізорів не сховали від поліції: у Києві затримали переправників ухилянтів за кордон

09:11, 18 травня 2024
Чоловіки обіцяли ухилянтам захист від тепловізорів за допомогою спеціальних плащів.
Плащі від тепловізорів не сховали від поліції: у Києві затримали переправників ухилянтів за кордон
Джерело фото: поліція Києва
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві поліція затримала зловмисників, які організували незаконне переправлення ухилянтів через державний кордон поза пунктами пропуску. Схему організували двоє чоловіків – жителі Київщини та Закарпаття. За свої послуги вони брали 6 тисяч доларів з клієнта. Наразі обидва спільники затримані, їм загрожує до 9 років позбавлення волі. Про це повідомила поліція Києва.

Встановлено, що організаторами були 30-річний мешканець Київщини та 52-річний житель Закарпаття. Вони знаходили клієнтів серед військовозобов'язаних та пропонували їм нелегальний перетин кордону, обіцяючи захист від тепловізорів за допомогою спеціальних плащів. Вартість послуги становила 6 тисяч доларів.

Правоохоронці затримали обох зловмисників за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Одного з них затримали на Закарпатті під час спроби незаконно переправити двох чоловіків через кордон, іншого – на Київщині. Під час обшуків у місцях проживання затриманих та їхніх автомобілях вилучено гроші в різних валютах на суму майже мільйон гривень, плащі з захистом від тепловізорів, чорнові записи та телефони.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. За вчинене їм загрожує до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Козак
    Оксана Козак
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Катерина Головіна
    Катерина Головіна
    суддя Господарського суду міста Києва
  • Руслан Ватаманюк
    Руслан Ватаманюк
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду