У Держпраці нагадали, яких вимог з охорони праці повинен дотримуватися вчитель фізичної культури

22:00, 10 червня 2024
Під час навчального процесу вчитель фізкультури повинен знаходитися в спортивній формі і взутті встановленого зразка з урахуванням всіх санітарно-гігієнічних норм до одягу і приміщення.
У Держпраці нагадали, яких вимог з охорони праці повинен дотримуватися вчитель фізичної культури
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці пояснює, яких вимог з охорони праці повинен дотримуватися вчитель фізичної культури у спортивній залі.

Зазначається, що до самостійної роботи в спортивній залі закладу допускаються працівники, які: 

- Досягли 18 років, мають відповідну освіту, пройшли медичний огляд та не мають протипоказань до роботи; 

- Пройшли на підприємстві інструктажі з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дій при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих. 

Графік роботи в спортивній залі визначається розкладом навчальних занять, яке має бути затверджене директором навчального закладу. З метою виключення травмонебезпечних ситуацій та попередження нещасних випадків перед початком занять вчитель фізичної культури повинен перевірити готовність і справність спортивного інвентарю та обладнання з урахуванням вимог до проведення уроку з тих чи інших видів спортивних занять.

Під час навчального процесу вчитель фізкультури повинен знаходитися в спортивній формі і взутті встановленого зразка з урахуванням всіх санітарно-гігієнічних норм до спец. одягу і приміщення, а також зобов'язаний стежити за виконанням цих вимог учнями.

 Під час проведення занять у спортивному залі не дозволяється: використовувати спортивне обладнання та інвентар в якості підставок під предмети; допускати велике скупчення невикористаного спортивного обладнання та будь-якого іншого інвентарю в спортивному залі; самостійно проводити ремонт спортивного обладнання; залишати учнів в спортивному залі під час уроку або занять одних без нагляду та інші.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду