Де можна перетнути кордон автобусом без черг: деталі

23:30, 26 червня 2024
На 16 пунктах пропуску доступний вибір часу для автобусів.
Де можна перетнути кордон автобусом без черг: деталі
Джерело фото: IGotoWorld
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомило про розширення можливості обирати час перетину кордону автобусом на пунктах пропуску. На сьогодні ця опція вже доступна на 16 з 28 пунктів пропуску, де діє послуга єЧерга.

Забезпечення вчасного перетину кордону без багатогодинних черг є одним із завдань реформи міжнародних автобусних перевезень. Наразі на 16 пунктах пропуску регулярні та нерегулярні перевізники можуть обирати часовий слот для прогнозованого перетину кордону.

Всі пункти пропуску з Румунією (п’ять) надають таку можливість. На кордоні з Молдовою це доступно на десяти пунктах, а з Польщею – на найбільшому пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

На ще 12 пунктах пропуску система єЧерга працює за принципом «реєструйся та їдь», що ускладнює прогнозування часу очікування.

Щоб дізнатися, на яких пунктах пропуску є можливість прогнозованого перетину кордону, слід зайти на сайт у розділ «Завантаженість» та обрати фільтр «Автобуси» та потрібну країну. Якщо черга має назву «За розкладом», це означає, що перевізнику доступна конкретна година для запису на перетин кордону, що дозволяє планувати час перетину.

Проєкт «Електронна черга перетину кордону» реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України, Державною митною службою України та Державною прикордонною службою України за підтримки USAID і UK Dev. Партнером проєкту є Фонд Східна Європа.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд