Головним пріоритетом є Україна, – новообраний генсек Ради Європи Ален Берсе

08:23, 28 червня 2024
Новообраний генсек пообіцяв підготувати пропозиції щодо всіх аспектів підтримки України на рівні Парламентської асамблеї Ради Європи та Комітету міністрів.
Головним пріоритетом є Україна, – новообраний генсек Ради Європи Ален Берсе
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Під час літньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у другому турі голосування було обрано новим генеральним секретарем колишнього президента Швейцарії Алена Берсе. Його п'ятирічний термін розпочнеться 18 вересня 2024 року.

Берсе здобув перемогу, отримавши 114 голосів. Його конкурентами були Індрек Саар з Естонії, який набрав 85 голосів, та бельгійський політик Дідьє Рейндерс, який отримав 46 голосів.

До обрання генеральним секретарем Ради Європи, Ален Берсе був членом уряду Швейцарії з 2012 до 2023 року, двічі обіймаючи посаду президента Конфедерації у 2018 та 2023 роках. На посаді міністра він очолював Федеральне міністерство внутрішніх справ. Раніше Берсе був членом Федерального парламенту Швейцарії з 2003 до 2011 року та очолював Раду кантонів, верхню палату парламенту, у 2008-2009 роках.

Нинішня генеральна секретарка Ради Європи, колишня міністерка закордонних справ Хорватії Марія Пейчинович-Бурич, не балотувалася на другий термін.

Під час свого першого виступу після обрання Ален Берсе підкреслив важливість підтримки України:

«Нашим головним пріоритетом, і ми всі розуміємо чому, є Україна. І коли ми говоримо про Україну, ми говоримо не просто про країну, ми говоримо про українців. Ми говоримо про їхніх дітей, і Рада Європи є дуже активна в усіх цих питаннях. Ми маємо швидко діяти щодо механізму компенсації та Реєстру збитків, а також щодо посилення захисту України. Ми усвідомлюємо, що маємо виконувати свої зобов’язання, і я обіцяю бути відданим цьому», – заявив Берсе.

Берсе пообіцяв підготувати пропозиції щодо всіх аспектів підтримки України на рівні Парламентської асамблеї Ради Європи та Комітету міністрів. Він підкреслив, що Рада Європи відіграє провідну роль у функціонуванні системи відшкодування збитків, завданих агресивною війною росії проти України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Ланкевич
    Андрій Ланкевич
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Андрій Гулик
    Андрій Гулик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Галина Морська
    Галина Морська
    суддя Херсонського окружного адміністративного суду
  • Марина Лозинська
    Марина Лозинська
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Ольга Кравчук
    Ольга Кравчук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду