Головна проблема для командирів – поповнення вмотивованими військовими, – Сирський

19:34, 2 липня 2024
Після поїздки на схід Сирський заявив про перспективи дронів і зміни до тактичної медицини.
Головна проблема для командирів – поповнення вмотивованими військовими, – Сирський
Джерело фото: novynarnia
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський повідомив, що основною проблемою для командирів зараз є поповнення підрозділів вмотивованими та підготовленими військовими. Про це він заявив після робочого візиту на схід України.

«Мета моєї роботи, як і раніше, полягає у вивченні обстановки безпосередньо в районах бойових дій, оперативному вирішенні проблемних питань без бюрократичних процедур, вивченні бойового досвіду наших військ та впровадження його в процес підготовки військовослужбовців та підрозділів, а також надання дієвої допомоги командирам у плануванні та веденні бойових дій», – зазначив Сирський.

За словами Головнокомандувача, наразі основним проблемним питанням для командирів будь-якого рівня є комплектування частин і підрозділів вмотивованими, якісно підготовленими військовослужбовцями.

Під час поїздки на Східний фронт Сирський відвідав бригади на різних напрямках, включаючи Покровський, Курахівський, Времівський, Торецький, Краматорський, а також ті, що ведуть бої у Вовчанську та під Харковом. Він висловив подяку солдатам, сержантам та молодшим офіцерам за їхню мужність у активних боях.

«Скрізь тривають жорсткі бойові дії різної інтенсивності. У порівнянні з попередньою поїздкою два тижні тому, додався Торецький напрямок, де воїни 95 десантно-штурмової бригади героїчно кожного дня суттєво зменшують чисельність атакуючих орд противника щодня», – зазначив Сирський.

На Покровському напрямку ситуація залишається складною: ворог замінив ударні частини, які втратили боєздатність, та продовжив наступальні дії. Попри високі втрати у бронетехніці, противник активно використовує її у поєднанні з інтенсивним артилерійським вогнем та ударами FPV-дронів. За словами Сирського, цей напрямок потребує постійної уваги та забезпечення додатковою кількістю боєприпасів і вогневих засобів.

На інших напрямках інтенсивність бойових дій знизилася, але лінія активного фронту збільшилася.

Сирський також зазначив, що ще однією проблемою є забезпечення сучасними засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ) і військової протиповітряної оборони (ППО), здатними ефективно боротися з ворожими безпілотниками. Водночас українські військові мають перевагу у кількості та якості бойових коптерів, зокрема бомберів та FPV-дронів, а також у майстерності їх операторів.

Після повернення до Києва, Головнокомандувач приступить до реалізації пропозицій щодо удосконалення системи тактичної медицини та її інтеграції у вертикаль Медсил. Крім того, буде адаптована програма базової підготовки в умовах повного панування дронів на полі бою.

Також Сирський планує зустріч з командирами підрозділів БПЛА для обміну досвідом та обговорення подальшого розвитку цього перспективного виду зброї.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Іван Калаур
    Іван Калаур
    заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Дмитро Лубінець
    Дмитро Лубінець
    уповноважений Верховної Ради України з прав людини
  • Володимир Бевзенко
    Володимир Бевзенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Володимир Сопрун
    Володимир Сопрун
    суддя Вінницького апеляційного суду
  • Ірина Огренич
    Ірина Огренич
    суддя Київського районного суду м. Одеси